bjornhag.se

Om HR - ledarskap och medarbetarskap i svenska organisationer. Medarbetarundersökningar, HR-processer och organisatoriskt lärande
för att stödja och utveckla organisationer.

Sjobba

Publicerad 2016-03-18 18:21:00 i Sjobba,

Folkhälsomyndigheten kom i veckan ut med glädjande nyheter. Äntligen har antalet insjukningar i influensa och vinterkräksjuka börjat sjunka! Detta innebär att sjukfrånvaron kommer att minska och förhoppningsvis även sjuknärvaron på jobbet.

Enligt en undersökning som Unionen gjorde för ett par år sedan uppgav hälften av de cirka 800 personerna som deltog att de alltid eller ofta jobbar, trots att de är sjuka i både magsjuka och feber. Tyvärr finns det inget som talar för att dessa siffror minskat till idag. Studier visar att en krasslig kollega inom ett par timmar kan smitta ner hela kontoret. På dörrhandtag, knapparna på kopieringsmaskinen och dörren till kylskåpet trivs de små bakterierna och hittar nya värdar att husera hos.

I slutet av februari publicerade tidningen Chef resultatet från sin senaste undersökning om sjuknärvaro. 49 % av de 2 077 personerna som deltog sa sig alltid eller ofta jobbar när de var sjuka. Det har gått så långt att det till och med finns ett uttryck för det här – Sjobba. Anledningarna är många. 36 % anser att de har en nyckelposition och inte kan ersättas, 15 % att de inte vill svika sina kollegor och 10% att de inte vill förlora någon inkomst.

Sjobbar chefen så sjobbar med all sannolikhet även medarbetarna då den som leder sätter tonen för kulturen i verksamheten. Man kan utläsa tre grupper som sjobbar mer än andra:

  • Högutbildade med specialkompetens som kan vara svåra att ersätta
  • De som har yrken med låg lön
  • Personer med otrygga anställningar     

Tyvärr är det ju så att ett par dagars sjukfrånvaro kan kosta åtskilliga kronor, vilket kan ha en stor påverkan för någon som redan har en ansträngd ekonomi.Samtidigt får man inte glömma att ett par dagar sjuknärvaro riskerar att innebära en längre tids sjukfrånvaro längre fram. Ett flertal olika studier visar att de som drabbas av utmattningssyndrom i större utsträckning är människor som inte bejakar sina behov och inte lyssnar på kroppens signaler. Att sjobba är därmed ingenting som gynnar ditt företag i längden utan riskerar att ge upphov till både fler och längre sjukskrivningar.

Hur tänker ni kring sjuknärvaro inom din organisation? Jobbar medarbetarna när de är sjuka? Vad är i så fall anledningen till detta? Har du frågat dem?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ulrica Björnhag - jobbar som beteendevetare med särskilt fokus på ledarskapsutveckling och effektiva team. Vill du följa bloggen - klicka på plustecknet ovan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela