bjornhag.se

Om HR - ledarskap och medarbetarskap i svenska organisationer. Medarbetarundersökningar, HR-processer och organisatoriskt lärande
för att stödja och utveckla organisationer.

Debattartikel i Dagens Handel

Publicerad 2016-01-24 16:54:00 i Undersökningar,

”Sluta bombardera konsumenterna med irrelevanta undersökningar”

Den viktigaste frågan att ställa till dina kunder i enkäter är om de vill rekommendera din butik eller företag till sina vänner. Övriga frågor kan man lika gärna stryka. Det skriver Ulrica Björnhag, Quicksearch, i ett debattinlägg.

De flesta av oss skulle nog tycka att det vore oerhört oförskämt om någon ställde en fråga men sedan inte tog sig tid att lyssna på svaret. Men faktum är att det är på detta sätt som många företag behandlar sina kunder. Konsumenterna bombarderas dagligen med tusentals frågor utan att någon vare sig läser eller använder svaren. Syftet med undersökningarna verkar snarare vara företagens behov att bekräfta sitt ego än en vilja att förbättra något.

Detaljhandeln och undersökningsbranschen lever farligt när man dränker konsumenterna i onödiga frågor samtidigt som konkurrensen hårdnar när kunderna blir mer kräsna och ställer allt högre krav. I dag har konsumenterna ingen lust att svara på långa enkäter, och framförallt inte sådana som innehåller onödiga frågor som inte leder någonstans.

Läs hela artikeln här.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ulrica Björnhag - jobbar som beteendevetare med särskilt fokus på ledarskapsutveckling och effektiva team. Vill du följa bloggen - klicka på plustecknet ovan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela