bjornhag.se

Om HR - ledarskap och medarbetarskap i svenska organisationer. Medarbetarundersökningar, HR-processer och organisatoriskt lärande
för att stödja och utveckla organisationer.

P1 Morgon – lyckas med medarbetarundersökningar

Publicerad 2016-01-25 21:46:00 i medarbetarundersökningar,

Quicksearch medverkan i P1 morgons inslag om medarbetarundersökningar och att lyckas ta steget mellan resultat och handling.
Bakgrund
Inslaget grundar sig på forskning vid Lunds Universitetet samt det goda exemplet ATEA, som Quicksearch arbetat tillsammans med under många år, där man på ett strategiskt och målmedvetet sätt lyckats ta steget mellan resultat och handling med mycket goda resultat.

En stor andel svenska företag genomför medarbetarundersökningar, det vill säga skickar ut enkäter till de anställda för att få en bild av läget på arbetsplatsen ur medarbetarnas perspektiv. Men förvånansvärt få har en strategi för hur resultaten från medarbetarna ska användas, enligt forskare vid Lunds Universitet som just nu tittar på enkäterna. Hör en av forskarna, Peter Svensson som deltar i ett forskningsprojekt om undersökningarna.

Quicksearchs bidrag
Vårt deltagande är i egenskap av experter på medarbetarundersökningar och jag pratar övergripande om vår erfarenhet inom området. Skillnader mellan framgångsrika och mindre framgångrika arbeten. Hur viktig en strategi är inför ett genomförande samt hur ett drömscenario skulle kunna se ut.

Frågor som kommer besvaras är bl.a.

  • Måste man ha en strategi innan man börjar mäta?
  • Varför är det viktigt att göra medarbetarundersökningar?
  • Vanligaste felen företag gör när de ska börja med en medarbetarundersökning?
  • Är det någon skillnad mellan statliga myndigheter och privata bolag?

Läs mer om forskningen:
The voice of the employee: A critical study of employee surveys as a relational practice
Peter Svensson, Magnus Larsson, Robert Holmberg

Om

Min profilbild

Ulrica Björnhag - jobbar som beteendevetare med särskilt fokus på ledarskapsutveckling och effektiva team. Vill du följa bloggen - klicka på plustecknet ovan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela