bjornhag.se

Om HR - ledarskap och medarbetarskap i svenska organisationer. Medarbetarundersökningar, HR-processer och organisatoriskt lärande
för att stödja och utveckla organisationer.

Särbehandla alla!

Publicerad 2016-02-09 21:44:00 i Effektiva team,

Jag jobbar en hel del med chefsgrupper och verksamhetsutveckling. I det sammanhanget brukar jag prata om att laget är viktigare än jaget. Företaget eller organisationen finns inte till för en enskild individs skull. Alla är en pusselbit i ett större sammanhang där helheten blir större än varje del för sig, 1+1 = 3. I förra veckan uppstod i det sammanahanget en intressant diskussion där några chefer menade att det är viktigt med rättvisa och att alla behandlas jämlikt. Det håller jag helt med om – men frågan är vad vi egentligen menar med jämlikt.

När man tänker att laget är viktigare än individen är kanske den första tanken att då ska det inte finns några stjärnor eller någon som sticker ut. Alla ska göra saker på samma sätt med samma förutsättningar. Det tror jag inte är en bra lösning. Alla människor är unika med olika behov och olika förutsättningar. Jag tycker man ska särbehandla alla. En del vill gärna synas och höras mycket medan andra tycker det är behagligare att hålla en lägre profil och vara delaktig på annat sätt. Ett lag behöver både sina målgörare och sina backar. Någon som står i mål och någon som driver spelet. Det viktiga är att alla hittar sina roller och att de fungerar bra tillsammans.

Det är förstås inte möjligt att alla dagar göra det som är bäst tar tillvara mina drivkrafter och det jag tycker är roligast – men det ska vara fler givande dagar är tråkiga. Ansvaret för att varje individs styrkor kommer till sin rätt ligger i första hand hos individen själv. Att själv ta reda på vad som är roligt, vad som stimulerar och vad som driver. I andra hand har chefer och medarbetare ett ansvar att använda rätt person på rätt plats. Det viktiga är att komma ihåg att det alltid ska göras med helheten som målbild. Dvs. vilken laguppställning behöver vi för att lösa det här uppdraget så bra som möjligt? Medarbetare ska vara tillfredsställda med sin arbetssituation men inte därmed nöjda med allt. Eftersom laget är viktigare än jaget.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-02-13 14:27:05

Jätte intressant och spännande tankar! Tack!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ulrica Björnhag - jobbar som beteendevetare med särskilt fokus på ledarskapsutveckling och effektiva team. Vill du följa bloggen - klicka på plustecknet ovan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela