bjornhag.se

Om HR - ledarskap och medarbetarskap i svenska organisationer. Medarbetarundersökningar, HR-processer och organisatoriskt lärande
för att stödja och utveckla organisationer.

HR ett intressant och viktigt ämne

Publicerad 2015-12-28 14:08:00 i HR, Beteendevetare, Quicksearch, medarbetarundersökningar,

I drygt femton år har jag jobbat aktivt med att identifiera utvecklingspotentital inom svenska organisationer. Parallellt har jag läst, och läser fortfarande, på universitetet. Gillar att ha en fot i verkligenheten och en i teoridelen för att säkerställa att jag inte drar slutsatser eller tror mig se saker som inte egentligen finns.

I min blogg hittar du intressanta artiklar, nya insikter, frågeställningar och nyheter inom HR-området. Bloggen bygger på mina egna erfarenheter blandad med insikter från artiklar, TED-talks och relevant litteratur.

Jag är beteendevetare och är särskilt intresserad av vad som skapar en både effektiv och stimulerande arbetsmiljö. Medarbetarskap och ledarskap i en verksamhet är ett förhållningssätt som jag särskilt fokuserar på. 

I mitt arbete på Quicksearch har jag jobbat med medarbetarundersökningar, och kundundersökningar, sedan 2001. Arbetet har inneburit samarbete med många kloka människor och spännande, utvecklande möten. Vi jobbar långsiktigt med majoriteten av våra kunder vilket gör att en insikt om organisationens styrkor och utmaningar skapas, över tid. Vi är med och mäter attityder, inställningar och hur saker fungerar i verksamheten. Vi ser hur organisationer utmanas när uppköp sker, verksamheter slås ihop, delar knoppas av, VD-byten, förändringar i samhället osv. Genom det stora antal kunder vi jobbar med kan vi också dra slutsatser kring vad som är verksamhetsunikt och vad som sker i hela samhället.

En spännande värld - minst sagt. Min tanke med bloggen är att försöka dela med mig av insikter, åsikter och erfarenheter från alla chefer, medarbetare, ledare och HR-människor som berikar min värld och utökar min eget kunskap. 

Trevlig läsning

Ulrica Björnhag

Kommentarer

Postat av: Melody

Publicerad 2016-01-08 12:43:47

Bra initiativ! Det ska bli kul att få läsa mer om dessa aktuella och intressanta ämnen :) Keep up the good work!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ulrica Björnhag - jobbar som beteendevetare med särskilt fokus på ledarskapsutveckling och effektiva team. Vill du följa bloggen - klicka på plustecknet ovan.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela